Voeten verzorgen – les 66

Les  66 Voeten verzorgen
Lesprogramma van Marja Hoefsmit – kruidje
Wordt gratis aangeboden – graag verspreiden
september 2014

voeten
Voeten verzorgen

 

Eeltplekken, likdoornen, wratten, het zijn allemaal problemen die bij de voeten en aarding voorkomen. Het kan gebeuren door droge huid, maar ook door verkeerd lopen of verkeerde schoenen. Ach ze staan zo mooi, niet te weten dat daardoor de voeten in een stand gebracht worden waardoor ze het lopen verhinderen. De voeten vertellen iets van de persoon en van de emoties die de mens met zich meeneemt.

Het verzorgen van de voeten zorgt voor weldaad en helpt ook de andere organen weer te stromen. Denk eens aan een voetenbad met zout water. Neem daar voor het liefst zeezout of Keltisch zout. Die zorgt de voeten ontspannen maar zorgt gelijk dat de spijsvertering, bloedsomloop beter in beweging gebracht worden en je rustiger wordt. Wisselbaden van koud en warm water waar je de voeten in stopt zorgt dat de organen in lichaam weer beter aangeroepen worden.


 

Voetschimmel
Voetschimmel is een aandoening waarbij de huid aangevreten is door een schimmel en veroorzaakt rode voeten, die ook pijnlijk zijn. Deze ziekte is besmettelijk en kan zorgen dat anderen deze ook kunnen krijgen.

Kruiden: klimop, kruidnagel, rozemarijn, gember, mosterdzaad en peper. Het stimuleert de bloedcirculatie en werkt antiseptisch. Het laat de lever beter functioneren, waardoor  het immuunsysteem activeert. Masseren van de voeten is niet een luxe, maar heel gezond voor voeten en lichaam.
Maak een mooie olie van amandelolie en doe daar naar gevoel kruiden bij. Masseer je voeten dagelijks.

Kalknagels
Kanknagels zijn vervormingen aan de nagels, waardoor ze pijnlijk en broos worden. Het wordt verzorgd door een schimmel. Het is een hardnekkige schimmel en het duurt lang voordat het weer goed is.
Kruidnagel, zoethout, brandnetel, teatree, munt. Zijn kruiden die gebruikt kunnen worden.

Ik maak voor dit soort gevallen kruidnagelolie met maisolie, die ik op de nagel stip.

Weet dat je dan geen kracht in he leven kan neerzetten en twijfels hebt over je eigen optreden in het openbaar. De zekerheid dat je geaccepteerd wordt is een affirmatie dat ik je mee wil geven.

Eksterogen – likdoornen
Eksterogen is een vaak pijnlijke verdikking van de huid. Meestal ontstaan om de voet te beschermen. Kan veroorzaakt worden door schoenen die niet goed zitten. Zorg er voor dat je je voeten zoveel mogelijk de ruimte geeft.
Kruiden: ui, knoflook, stinkende gouwe, thuja, muurpeper
Je kan een stukje ui of knoflook op de plek leggen, dagelijks vervangen. Misschien duurt het langer, maar blijf je voeten goed verzorgen. Het heeft meestal een diepere oorzaak waarom je dat voelt.
Je kan zelf olie maken van kruiden en daarmee je voeten verzorgen.
Kokosolie heeft een zachte en doordringende werking.

Ingroeiende nagels
Nagels die in de huid gaan groeien zijn pijnlijk en ook heel lastig. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor dit gebeuren. En soms is het zodanig ontstoken dat er een arts bij te pas moet komen. Je kunt je voeten in groene zeep of yoghurt smeren, met plastic aftapen en een uurtje op laten zitten. Mensen hebben goede resultaten dat de huid dan makkelijker vernieuwd en dat het probleem dan opgelost wordt.

Er is nog veel meer over voeten te vertellen, dat doe ik een volgende keer.

Overige
Verzorg je voeten goed, ze zijn je voertuig om te bewegen. Ook in de voeten zijn drukpunten te vinden naar de rest van het lichaam. Tijdens voetreflexologie worden deze punten aangeraakt om een doorstroming te verzorgen naar het hele lichaam.

Ook het goed verzorgen van tenen heeft zin. Bij de uiteinde van de tenen komen medianen uit die door het lichaam aan. Druk je in de tenen, dan gaan bepaalde medianen beter werken en zullen ook lichaam functies geactiveerd worden.

Lopen op blote voeten is net als masseren van het lichaam, het zorgt voor doorstroming en helpt de voet om de ruimte te voelen. Momenteel heb je blote voeten paden waarin je heerlijk vrij op blote voeten kan lopen.
Of wat dacht je van schoenen die je helpen zo te lopen.
Vibram Fivefingers schoenen helpen om met de tenen gespreid te lopen.
Laguno schoenen, zijn soort sokken die het blote schoenen gevoel activeren. Ze dragen heel licht en je kan veel meer vanuit de gehele voeten bewegen.
Zorg dat je de voeten warm houdt. Ook al hou je van blote voeten lopen, dan nog is het belangrijk dat je niet kou via je voeten in je systeem brengt.

Wat doen kruiden
Klimop verjongt de oppervlakte van huid en geeft meer lucht.

Citroenmelisse reinigt het lichaam zal lever beter laten werken en zorgt voor meditatieve stilte. Het helpt het lichaam en voeten te ontspannen en zorgt herstelt goede balans in lichaam.

Kruidnagel – is antiseptisch, heeft een reinigende werking en zorgt dat voetschimmel kan verdwijnen. In diepere betekenis geeft het de persoon ruimte om zichzelf te laten zien.

Eucalytus en boldoblad zorgt dat lichaam spanningen en verdriet kwijt kan raken.

Rozemarijn, lavendel, tijm voor vermoeide benen. Het haalt kramp uit de voet en zorgt voor openheid.

Ui en knoflook zijn niet alleen desinfecterend, maar trekt ook onregelmatigheden uit de huid, hierdoor kunnen wratten, likdoorn, eeltplekken sneller verdwijnen.

Ga eens wijn maken of zuurkool in een bad waarmee je de voeten gebruikt om de druiven te kneuizen en de zuurkool beter laat inwerken. Deze actie is direct goed voor de benen en zorgt dat ze gezond blijven.

Aardbei, aalbes en bramen.. zorgen dat vuur uit lichaam weg gehaald word en dat oude cellen die eelt veroorzaken sneller los laten.

Citroen bleekt de voeten en werkt anticeptisch.

Brandnetelblad op eeltplek, wrat of likdoorn, haalt gifstoffen naar buiten en zorgt dat lichaam gereinigd wordt.

Citroengras werkt reinigend en zorgt voor betere doorstroming.
Wat in het hoofd gebeurd en het hoofd vasthoudt, wordt afgevoerd door de voeten.

Een voetenbad met keltisch zout zorgt dat de benen warm worden en dat er een stuk ontspanning kan komen. De mineralen gaan via de voeten in het lichaam

Mosterdzaad voetenbad
Je kunt mosterdzaad in de toko krijgen. Maal het fijn en doe het in een theefilter of een zakdoek die je samen bind. Giet er kokend water op en laat het water afkoelen totdat de voeten de temperatuur van water kan handelen. Doe er 3 druppels eucalyptus in. Dit voetenbad heeft een reinigend effect door het lichaam, stuurt overtollige spanningen weg en werkt ontgiftend. Het bad zorgt tevens voor het opheffen van pijn door het hele systeem. Het helpt zelfs luchtwegproblemen tegen te gaan.
Het activeert het systeem en is goed bij bronchitis.
Je hebt ongeveer 4 tot 10 gram van het zaad nodig.

Uipakking bij eksteroog – likdoorn
Bindt een week lang ’s nachts een met zout en citroensap bestrooid plakje ui op de likdoorn, het beste met een zwachtel. Na enkele dagen maakt de likdoorn zich los van de huid eronder en valt af.

Thee
Je kunt ook een mengsel maken van rozemarijn, tijm jeneverbes en dennennaalden.
Rozemarijn stimuleert de bloedcirculatie, is licht antidepressivum en zorgt voor rust bij de hersens.
Tijm werkt goed bij spijsvertering en luchtwegproblemen en neemt overtollige spanningen mee.
Jeneverbes heft blokkades op, is heel goed voor de rug en zenuwbanen en zorgt voor positieve verbinding met lever en nieren.
Dennennaalden heeft een ontspannende en verjongende werking. Het maakt hoofd rustiger en men accepteert makkelijker de situatie waar in je belandt bent.
Kook  het kruidenmengsel met een liter water, even 5 minuten doorkoken – laat het afkoelen en doe er wat honing bij. Je kunt deze melange drinken en ook bij het water voegen voor een voetenbad. Zo werk je zowel inwendig als uitwendig aan je gezondheid.
Meestal is 4 gram al genoeg.

Massageolie voor de benen.

Gebruik amandelolie

Doe daar dan met rasp wat manderijnschil in.
Je kan kiezen voor geraspte gember, beetje cayenne peper, wat kruidnagels, lavendel  of een beetje geelwortel. Voel daarbij wat voor jou belangrijk is.

Laat het twee weken staan en filter de olie dan af.
Je kunt deze olie naar wens nemen.

 

Diabetes voet lotion
http://nl.265health.com/conditions-treatments/diabetes/1002129905.html
Voetenbad
http://www.arganwinkel.nl/blog/maak-je-voeten-gelukkig-met-dit-voetbad-recept/

 

Het is belangrijk om bij enrstige klachten naar de huisarts te gaan.
De hulp middelen dienen als zorg voor je lichaam en kunnen helend werken. Maar als je het niet vertrouwd kan een huisarts zorgen van je verlossen.


Bron: http://www.kruidenkorf.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=44:ui&catid=7:welkomblog&Itemid=15
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/10096-recept-voor-poeder-tegen-zweetvoeten-en-voetschimmel.html

Voetenolie voor verzorgen van voeten is te koop
Olie op basis van amandelolie
Natuurlijk is het makkelijk zelf te maken, maar wat is niet mooier dan jezelf te verzorgen.
Kruidemassage olie voor de voeten
In handige flesjes van 100 ml dat door de brievenbus kan.
Het helpt de voeten te ontspannen en is vitaliserend voor huid

Kruiden: smeerwortel, boldoblad, rozemarijn, kruidnagel, jeneverbes, anijs, rozenbottle, citroengras en citroen.
Op basis van amandelolie 8 euro

http://www.ayourtha-webshop.nl/a-38019344/massage-olie/voeten-massage-olie/

Voor kalklnagels heb ik kruidnagelolie te koop

http://www.ayourtha-webshop.nl/a-37535450/olie/kruidnagel-olie/

Bekijk ook eens onze heerlijke thee melange

http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/ayourthaweb/c-2550452/thee/
Deze kruidenlessen pakket wordt gratis aangeboden door Marja Hoefsmit en is tot stand gekomen door haar passie met planten en kruiden. Het is voor mij belangrijk dat de kennis van kruiden een grotere groep bereikt en daarom de  lessen zo veel mogelijk verspreidt worden.
Kruiden hebben genezende waarden en ga op zoektocht om deze te ontdekken. Kennis geeft openheid en inzicht. Meld je aan via kruidje@gmail.com
Hiervoor ga ik in de loop van tijd een boek in drukvorm voor uitgeven. Via dropbox zijn de vorige lessen te vinden. https://www.dropbox.com/sh/3fmzi2o9fw7bkrd/0-sifEX_U9


Je kunt de voorgaande lessen ook als verzameling(meer dan 311 bladzijdes) kopen voor 3,75 Mail me daar gewoon over dan betaal je geen 5,75

Gemaakt 2014 en copyright Marja Hoefsmit – www.ayourtha.nl

Mail me voor de mogelijkheden.
http://www.ayourtha-webshop.nl/c-2550299/kruiden/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*