vlierbloesemsiroop

vlierbloesemsiroopweb

Pluk de vlierbloesem en schudt de bloesem uit en doe ze in een pan. Begiet ze met kokend water 100 gram per 1 liter water.  Laat het dan een nacht staan. Voeg er citroen, munt, steranijs of kaneel door. Het maakt de vlierbloesemsiroop nog lekkerder. Breng het vocht met vlierbloesem tegen de kook aan. Doe er suiker in, kan ook palmsuikerbloesem zijn. Neem 1 kilo suiker voor 1 liter water. Doe er wat citroenzuur bij ( ongeveer 5 gram per liter). Laat het even doorkoken. Zeef de bloemetjes er uit. Je kan de siroop verdund drinken of over een toetje doen. Als je minder suiker wil gebruiken bewaar de vlierbloesem in de diepvries, dan bederft het niet. Stevia heeft een hele eigen smaak, dus is het minder aantrekkelijk om die in de siroop te gebruiken. Geniet er van. Het helpt ook niet de vlierbloesemsiroop langer houdbaar te maken.

Je kunt de vlierbloesem gebruiken voor de luchtwegen, spijsvertering en het zorgt dat je makkelijker kan doorstromen.

Ga op avontuur om jezelf beter te leren kennen.

www.ayourtha.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*