les 92 – mosterdzaad

mosterdzaadMosterd

Die gele zaadjes van de mosterd plant zit volop geneeskrachtige elementen. De bloem lijkt op de koolzaad in is ook zo geel. De zaadjes zijn brons-geel en prachtig om te zien. Latijnse naam is: Sinapis alba
Ik ben dol op dit kruid en schrijf het vaker voor tijdens behandelingen. Het gebruik van mosterd in pleisters om pijn te bestrijden. Ik kwam er laatst achter dat dit vaker wordt toegepast. In Azië is het bekend om peperpleisters te gebruiken. Vroeger deed men dit met mosterd.
De mosterdzaden worden fijn gemalen en zo in recepten gebruikt. Maar ook het maken van mosterd is al eeuwen bekend, vroeger waren er windmolens die de zaden fijn maakte. En voor de windmolens maalden zij de mosterdzaad fijn met een vijzel.
In het voorjaar zie je velden vol mosterd en koolzaad. Het is een vrolijk gezicht in de weilanden met al die mooie gele bloemetjes. Deze twee verschillende plantjes lijken ook heel erg op elkaar en je moet goed kijken om verschillen te ontdekken. Na de bloei, wordt het zaad gevormd die in het najaar geoogst wordt.
We kennen de mosterd als saus om vlees, bitterbal of kaasblokje in te dippen. Je maakt heerlijke saus om met mosterd om gerechten pittig te maken. Het is ook redelijk eenvoudig om mosterdsaus te maken. Hiervoor moet je de zaden fijn vijzelen, azijn, wijn en water toevoegen. Het gaat dan zelf indikken en vervolgens een eetlepel honing, mierikswortel in voegen om een eigen smaak te maken.

Mosterd als medicijn.
Veel hadden de mensen vroeger niet om gezond te worden en te blijven maar mensen wisten intuïtief wat ze nodig hadden. De mosterd was een medicijn om krachtig en gezond te blijven. Het was in veel huishouden gebruikelijk om bij recepten mosterd toe te voegen. Het helpt verzuring tegen te gaan van het lichaam en is goed tegen reuma en jicht. Bij schimmel plekjes, of andere huid problemen kan mosterd verlichting geven. Problemen met tandvlees, gebruik dan een beetje mosterd en masseer daar het tandvlees mee.

Mosterd

Heb je zwaar getafeld, neem dat een lepeltje mosterd. Het helpt namelijk het vet in lichaam af te breken en zorgt voor een betere spijsvertering.
Gebruik mosterd om aderverkalking tegen te gaan of spataderen te verminderen.
Doe je voeten in een mosterdzalf om verstening tegen te gaan en de voeten te ontdoen van gifstoffen, het heeft een schimmelwerende werking en helpt de doorstroming van de voeten te verbeteren. Je zal ook merken dat er meer energie vrij komt. Het helpt te aarden en kan verlichting geven bij migraine.
Tijdens een kruidenreading merkte ik dat het zaad contact maakte met kiesten en verdikkingen in het lichaam. Het zorgde er voor dat bobbels minder worden. Ook kan het gezwellen doen afnemen en zorgt het voor een positieve doorstroming tijdens een chemokuur.
Ik gebruik het ook vaker tijdens problemen met baarmoeder en eierstok, waar het de verharding en kramp kan oplossen. Ik merk dat dit zaad juist heel goed voor de vrouwelijke organen is. Heb je last van vaginale schimmel en ook andere infecties, dan kan het eten van een lepel met mosterd wonderen doen.

Ik kwam er achter dat een van mijn voormoeders een belangrijke dame in de Zaanstreek was die een eigen molen had, waar mosterd gemaakt werd. In veel molens toen in die tijd was het maken van mosterd geen hoofdzaak, maar er was vaker een klein deel van de molen waar de mosterd gemalen werd. Deze dame liet mij de kwaliteiten van mosterd zien. Het was een krachtige dame die gekozen had haar eigen leven te leiden. In haar receptenboek stond hele speciale recepten met mosterd. Niet alleen als etenswaar, maar ook de medicinale werking werd daarin opgeschreven.
Wat was ik verbaasd dat mijn mosterdzaad potje tijdens een beurs open ging en voor een deel onder mijn stoel belande. Ik had toen dat zaad nodig om mijn vrouwelijke organen – schaamlippen, vagina, baarmoeder meer te laten stromen. Uh ja natuurlijk doe ik mee aan deze energie en laat het stromen.

De kracht van de mosterdzaad is de kracht van ontplooien. Kracht van vermenigvuldigen en verspreiden.

In de bijbel wordt aangegeven hoe het zaad de landerijen beheerst en ver weg van het begin punt de zaad weet te ontwikkelen.

Het zaad wordt vaker met de energie van sperma vergeleken waarin de mensen het land verder ontwikkelen en er een woonplaats van maken.

De zaad spreekt je zielenenergie aan om aanwezig te zijn en vanuit je kracht te stromen. Het zoekt naar blokkades en angsten en zorgt ervoor dat hindernissen genomen kunnen worden. Hierbij wordt je geholpen om oplossingen te vinden.
De mosterd helpt het hoofd leeg te maken en helpt tijdens de natuurlijke proces van aarden.

Heb je een wens en wil je dat deze de wereld ingaat. Neem dan wat mosterdzaad in je handen, stuur de  energie van de mosterdzaad de wereld in en hang je boodschap aan. Het is belangrijk dat je echt gelooft dat het kan ontstaan, gebruik het toverstafje om de boodschap naar je toe te halen.
Als kleine balletjes zal het zich aan alle kanten verspreiden en zal hierin ook de energie positief beïnvloed worden.

 

Is deel van kruidenboek – lessen zijn gratis te volgen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*