les 71 – walnoot

Les  71 Walnoot

Lesprogramma van Marja Hoefsmit – kruidje
Wordt gratis aangeboden – graag verspreiden

Oktober 2014 –  Hier kan je bestand van les 71 walnoot  downloaden

Walnoot – Juglans Regia

walnootboom82

De dikke schil van de walnoot breekt open als de walnoot rijp is. Aan de boom zijn ze groen, maar naarmate de walnoot rijp wordt, gaat de schil zwart worden en breekt open. Het heeft een intensieve geur die een beetje naar citroen smaakt.

Na het openbarsten van de walnoot, moet het nog enkele dagen drogen voordat je het gebruiken kan.
De walnoot is een imposante boom – als je er onder staat ervaar je veel energie die je in beweging wilt brengen.
Een boom dat krachtig staat en waarbij de vruchten je helpen te verbinden met het hoofd en het denken.
De grote bladeren van de walnoot, de noten van de walnoot, de katjes die er in het voorjaar aan groeien en mannelijke en vrouwelijk kunnen zijn. Het maken de boom krachtig.
Meestal komt de boom wat zuidelijker van Europa tegen, maar ook hier groeien ze.

 

Toepassing van walnoot
Van de schil wordt nu medicijnen gemaakt die tegen kanker ingezet kan worden. Je zou de buitenschil van walnoot in zonnebloemolie kunnen doen.
Heb je een half uur de walnoot uit de schil gehaald, dan merk je dat je handen helemaal zwart zijn. Om die reden wordt de buitenschil ook gebruikt bij het verven van zwart haar.

walnoot
De walnoot en hersenen
De vorm van walnoten lijkt op hersenen. Het is goed voor denken, studeren, hersenproblematiek.
Een kind extra walnoten geven zorgt dat het beter kan leren en op spelende wijze oplossingen kan vinden.

 

Het wordt gebruikt bij de ziekte van Alzheimer, dementie, schrizofrenie en heeft zelfs een positieve werking op kinderen die ADHD hebben.

 

De walnoot wordt gebruikt om aderen soepel en elastisch te houden, werkt cholesterol verlagend. Het helpt de witte bloedlichaampjes te activeren en heeft een goede werking op vreemde indringers die binnen het lichaam willen komen. De walnoot harmoniseert de spijsvertering en werkt preventief op darmkanker.
Het werkt tegen borst en darm kanker. Het heeft een positieve werking om gevoelsschommelingen en helpt mensen positief in het leven te staan. Het werkt goed bij autoimuumziektes.

walnoot8

 

Tussenschot en hart

Het tussenschotje dat tussen de walnoot helfden in zit, lijkt op een hart – het zorgt dat de werking van het hart geoptimaliseerd wordt. Het brengt een beschermende laag aan, waardoor het hart krachtiger kan slaan. Het vliesje lijkt op de kamers in het hart.

Werkzame stoffen

Walnoten bevatten met name de mineralen fosfor, magnesium, zink, ijzer en kalium. Ook zijn ze een bron van vitamine B1, gamma-tocoferol (een vorm van vitamine E) en foliumzuur

 

Na bevalling

Geef de bevallen moeder een zakje met walnoten om aan te sterken. Je zult zien dat het ook haar hormonale pijl zal regulieren. Een vrouw kan beter  houvast geven aan het leven zelf.

 

Rustig worden door walnotenolie
Dip een beetje olie van de walnoot met je wijsvinger op de plaats van de 3e oog. Je zal merken dat je minder angstig wordt. Vooral mensen die hooggevoelig zijn, zullen door de walnoot rust vinden en evenwicht krijgen. Hierdoor zal het kinderen met ADHD ook kunnen begeleiden om hun prikkels ander te gebruiken.

 

Ogen

Maculadegeneratie is een oogziekte die door de walnoot verbeterd wordt. Het zorgt dat het netvlies beter de omgeving op kan nemen. Het lichtgevoeligheid reguleert en de kegeltjs in de oog geactiveerd worden.

Schillen van de walnoot

De schillen van de walnoot worden fijngemalen en gebruikt als duurzame isolatiematrieaal. Het is hittebestendig en wordt gebruikt in bakkersovens en in de ruimtevaart om te issoleren.
Ook vloeren met walnoot pulp zorgt dat de vloer warmer blijven in de winter.

Walnoot als energie
Walnoot wordt toegepast bij mensen die hun orientatie kwijt zijn en moeilijk tegen veranderingen kunnen. Het maakt de mens die het neemt avontuurlijker en zorgt dat ze lichtvoetig hun weg durven te ervaren.
Ik zie het als een dop van een walnoot die gebruikt wordt voor een bedje van een elfje.. Door het heen en weer te wiegen, komt er veiligheid en rust.
De walnoot helpt mensen die in een verhuizing zitten en helpt ze een vaste anker te vinden.

Het helpt mensen tijdens examenvrees als zij faalangst hebben en begeleid ze door periodes waar veel veranderingen op ze af komen.

De walnoot wil als het waren zeggen ga op avontuur en durf te vertrouwen op de uitkomst.
Heb je de walnoot als heilige boom via de keltische kalender
Wie in de periode geboren is van 24 oktober t/m 11 november zijn walnoot mensen. Kenmerken van mensen die dan geboren zijn: Hartstocht, filosofisch, avontuurlijk en zien het grotere geheel.
Doordat ze een natuurlijk overwicht hebben, zullen ze door hun acties het voortouw nemen in projecten.

Ze kunnen doorzetten en zullen niet zo snel opgeven, maar verwacht dit ook van anderen.
Ze weten makkelijk verbanden te maken waardoor zij overzicht hebben die anderen niet hebben. Hoewel ze veel met anderen kunnen delen, zullen zij toch voor hun zelf kiezen als dingen verkeerd drijgt te gaan.

 

Walnoot en Magie

In de magie zal je de boom terug vinden bij voorspellingen, profetie en zal helpen je wens uit te laten komen.

In vroegere tijden zullen heksen zich verzamelen rondom de walnoot voor hun ceremoies.
Het bevorderde de vruchtbaarheid en zorgden dat vrouwen het zaad makkelijker konden ontvangen.
Er bestaat een sprookje waarbij een elfje sliep in een dop van een walnoot en heerlijk kon wiegen waardoor ze in slaap viel in deze walnoot dop. Het geeft veiligheid en zorgt dat er een bescherming bij haar was, dat haar de rust gaf die zij nodig had.

 

Persoonlijk verhaal
Peter was een jongeman die overal op reageerde, omdat zijn antenne altijd aan was en hij alles registreerde wat hij tegen kwam. Of het door angst kwam voor de dingen die onverwachts in zijn leven ontstonden of door zijn moeilikjheden om te accepteren dat er veranderingen plaats vonden in zijn leven weet ik niet.
Ik adviseerde om het puntje op zijn voorhoofd met walnoot olie te masseren. De volgende keer dat hij bij me kwam, was het een veel rustiger kind geworden die wel alles registreerde maar daar minder met paniek op reageerde.
Kinderen krijgen zo vaak het label ADHD toegewezen. Het is een verzamelnaam voor mensen die onrustig reageren en vele oorzaken worden op een hoop gegooid en bestreden met Ritalin. Als men nu ging verbinden met de kinderen zelf zou er ook meer een diverse behandeling kunnen ontstaan waar kinderen baat bij kunnen hebben. Helaas worden de kinderen als onhandelbare kinderen weg gezet door onderwijzers die te veel moeite hebben om de rust in hun klaslokaal te krijgen. IK denk dat als deze onderwijzers meer tijd hadden voor de indivitduele leerlingen, dat er meer acceptatie zou komen voor leerlingen die nu onrustig zijn. Het gaat meestal om kinderen die enorm creatief zijn en genieuze verbindingen maken met wat ze opmerken en een hele sociale rol hebben in de samenleving. Door gebruik te maken van walnoot energie zullen zij meer evenwicht ervaren, waardoor ze positief opvallen in onderwijs, maatschappij.

Gemaakt door Marja Hoefsmit
oktober 2014

 

Verspreiden van informatie

zorgt voor kennis
Graag met bronvermelding.

Deze kruidenlessen pakket wordt gratis aangeboden door Marja Hoefsmit en is tot stand gekomen door haar passie met planten en kruiden. Het is voor mij belangrijk dat de kennis van kruiden een grotere groep bereikt en daarom de  lessen zo veel mogelijk verspreidt worden.
Kruiden hebben genezende waarden en ga op zoektocht om deze te ontdekken. Kennis geeft openheid en inzicht. Meld je aan via ayourtha@gmail.com
Hiervoor ga ik in de loop van tijd een boek in drukvorm voor uitgeven. Via dropbox zijn de vorige lessen te vinden. https://www.dropbox.com/sh/3fmzi2o9fw7bkrd/0-sifEX_U9


Je kunt de voorgaande lessen ook als verzameling(meer dan 340 bladzijdes) kopen voor 3,75

Gemaakt 2014 en copyright Marja Hoefsmit – www.ayourtha.nl


Mail me voor de mogelijkheden.
ayourtha@gmail.com


http://www.ayourtha-webshop.nl/c-2550299/kruiden/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*