Klaproos

Klaproos – Papaver

Je komt de Klaproos in heel veel verschillende soorten klaproos tegen en ook zijn ze er in vele verschillende soorten te vinden. Maar mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar die rode die zo wild in de natuur zichzelf laat zien. Grote velden met klappers, het siert het veld zo mooi en puur rood. Vooral de velden waar vroeger veel bloed vergoten is, bijvoorbeeld bij slagvelden worden door de kracht van de klaproos weer in evenwicht gebracht. Het zorgt dat verstoorde energie weer in balans gebracht kan worden.
De papaver staat algemeen bekend om zijn bedelvende werking, het geeft een roes in het bestaan en helpt ons om de pijn makkelijker af te breken. De opium die gewonnen wordt uit de melksap of de slaapbol van de speciale opium-klaproos is algemeen bekend bij de narcotica. Het is de leverancier voor methadon, morfine en codeïne. Heel gewoon, kerf een snee in de zaadbol als de bladeren er afgaan en er komt een witte melkachtige substantie uit, vang die op en je hebt zelf je eigen opium. Psst, niet verder vertellen hoor!
Het verstilt de pijn en zorgt dat je even niet zoveel voelt. De codeïne geeft een natuurlijke balans bij de darmen, terwijl de methadon weer gebruikt wordt om af te kunnen kikken.
Ook krijg ik associaties met het omgaan seksualiteit en een diepere lustgevoelens die men bij zich draagt. Een klaproos kan je opdwepen en zorgt dat je jouw diepste verlangens naar buiten brengt. Seksualiteit is ook heel aardend, het brengt je op een snelle manier naar je centrum en zorgt dat je daardoor makkelijker de wereld rondom je heen accepteert. Dat stuk misbruik ontstaat meestal, omdat je niet op de juiste manier die aarding kan vinden.
Een wierookje met opium geur geeft mij helderheid en geeft ruimte in het denken.
Maar de klaproos betekent voor mij veel meer. Het betekent vreugde en spontaniteit. Maak jezelf maar open en geniet van het spelen, waarin het alle mensen beroerd. De papier achtige bloemblaadjes spelen met de regen en met de wind en durft zich te kleuren op dagen waar veel grauwheid heerst. Plots verliest die zijn blaadjes waardoor de mooie zaaddoos zichtbaar is. Ook die speelt met mijn verbeelding. Stempelen of rammelen met de zaaddoos waardoor er een zacht geluidje hoorbaar is, van de zaadjes die tegen de wand aan tikken.
Met een klapper in de hand, ga je er spontaan op af, durf je jezelf open te geven en ga je voor datgene wat je van binnenuit voelt. Ook al kunnen andere mensen niet altijd je spontaniteit waarderen, bedenk wel dat dit met hen en niet met jou te maken heeft. Want juist die oprechtheid en spontaniteit werkt aanstekelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*