Hondsdraf voor de nieren

hondsdraf8-1Hondsdraf – Glechoma hederacea
Het blaadje van de hondsdraf lijkt op een nier. Meestal is dat een boodschap aan de mensen om de kruiden te gebruiken voor de nieren.
Glechoma komt van het gotische woord Gunderaba wat wonddrank betekend.
Hondsdraf helpt bij maagzweren, darmontstekingen, nier-, blaas- en galstenen, ontstekingen aan de twaalfvingerige darm, en andere aandoeningen van de galblaas.
Je kan het gebruiken bij muggenbulten of als je gestoken bent. Je plukt het in mei – juni als de bloemetjes bloeien en je kan het in de salade doen.
Het is goed voor de huid en zorgt dat abcessen minder worden en helpt bij slecht helende wonden. Het verse sap van hondsdraf met een tikje suiker mengen wordt vaker gebruikt bij geïrriteerde  rode ogen, maar helpt ook bij oorsuizen. Volgens Dodoens Cruydtboek.

Als energie
Hondsdraf helpt onzeker mensen meer naar hun innerlijke kracht te luisteren. Mensen die graag leunen op een ander en willen volgen, zullen door zich te verbinden met de energie van de hondsdraf zekerder worden en meer voor zichzelf kiezen.
De hondsdraf zorgt voor openen van de energie balans. Eerst gaat de hondsdraf het weefsel samentrekken waarna het gaat doorstromen. Hierdoor gaan de organen en weefsel meer open staan en kan het meer opnemen. Hondsdraf doet ook iets met 3e oog en de wijze waarop je in de wereld staat. Het maakt alles helder en eerlijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*