Help ik heb hoofdluizen wat doe ik nu

Hoofdluis kan heel vervelend zijn en het lijkt dan net alsof je er nooit meer van afkomt. Realiseer je wel dat dit ook te maken heeft met de fase waar jij of je familie inzit.. want zo zijn ze er en zo zijn ze ook weer verdwenen.

Of ze komen binnen de kortste keren terug – of ze verdwijnen als sneeuw voor de zon..
Je kan petroleum, of olijfolie met een paar druppen teatree olie gebruiken om er van af te komen – smeer het in, laat het even intrekken en was het er weer uit. Even de dode luizen uit het haar kammen en je hebt er binnen de kortste keren geen ,last meer van. Een andere tip is azijn waar wat lavendel in geweekt wordt ( het hoeft maar een handje te zijn voor een kopje) Maar je haar nat met een plantenspuit met dit middeltje en je hebt er zeker geen last meer van.
Je kan rozenwater gebruiken = je kan dit maken van gedroogde rozenbladeren en daar thee van trekken. Het is een middel dat mijn oma gebruikte om er van af te komen en het is een weldaad voor het haar.
Je kan ook een lotion maken van rozemarijn, lavendel treetreeolie, een kastanje, gehakte knoflook en amandelolie
Je kan het zowel koud als bereiden. Warm – dan verwarm je de olie au bain marie voor 20 minuten met de kruiden en de kastanje ( kan ook kastanje blad zijn) er in. Als je de bladeren eerst fijn maalt neemt de olie het beter op. Zeef het daarna. Doe er op het laatst de teatreeolie bij.
Maar de koude methode is dat je de olie in laat werken en het een paar weken laat staan, waarna je de kruidenblaadjes er weer uit haalt.

Laat het middel eerst er intrekken voordat je het er uitwast en je zult zien dat je heel snel van je hoofdluizen af bent.

Marja Hoefsmit – kruidje

Een gedachte over “Help ik heb hoofdluizen wat doe ik nu”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*