In de natuur – les 60

Les  60 In de natuur
Lesprogramma van Marja Hoefsmit – kruidje
Wordt gratis aangeboden – graag verspreiden
juli 2014pioenroos98

In de natuur

Het is te mooi weer om binnen te zitten. Ik wil er uit en heerlijk de nieuwe dingen in de natuur ervaren. Er gebeurd zoveel rondom mij heen en de natuur geeft zoveel boodschappen af. Elke keer kom ik weer nieuwe ervaringen tegen en vertelt de natuur mij bijzondere dingen.
Het zijn dingen waar je eigenlijk niet over praat, maar ze gebeuren eigenlijk dagelijks en zorgen dat we een worden met de natuur en onze gewone harmonie kunnen vinden.
Ik leg wel eens een roos in de handen van een persoon om het signaal af te geven dat ze van haar zelf mag houden. Het werkt en de meeste mensen worden er direct open van. Of die keer dat ik met een jongetje St Janskruidbloemetjes aan het plukken is, waarin hij mij vertelde dat hij daar helemaal rustig van werd. Samen hebben we de bloemetjes in de olie gedaan en hij kan altijd aan die bloemetjes denken als hij zich onrustig voelt.
Vorige week was er nog iemand die vroeg of chemtrails schadelijk voor ons zijn. Ja zeg ik dan, maar de natuur is krachtig en reageert er eigenlijk direct op. Valt het je ook niet op dat er veel kleefkruid is? Het beschermt de grond voor negatieve invloeden en houdt de gifstoffen in de lucht vast. Ook de brandnetel blijkt een veel rodere stengel te hebben dan anders. Het rode is voor bloedsomloop en het is bekend dat deze plant zware metalen in het lichaam en bodem kunnen afbreken. Daar kan geen gifmengster tegen op. De genezing is altijd dichtbij. De natuur geeft die genezing in stromend water, planten en dieren.
Het gekwaak van kikkers, het getjilp van vogels geven daarin klankgenezing in de natuur. Het maakt mensen en ook dieren rustig en planten en bomen reageren er direct op.

Wist je dat een eik het vrouwelijke balans kan herstellen als we het aanraken. Gisteren hebben we heerlijk gelachen toen de eik ons een stoeltje aanbood die op een penis leek? Kan jij je voorstellen wat dit doet. Maar ook mannen. Wat is niet heerlijker dan vissen in een sloot waar ook waterlelies bloeien, ga je daar niet helemaal open van?

Zo zal de natuur ons altijd helpen om in balans te komen. Het antwoord op alle vragen is de natuur zelf en als je een klein beetje intuïtief bent en open staat voor de natuurlijke ontwikkeling, zal je altijd je eigen medicijn vinden.
Ik denk ook dat het belangrijk is dat we vaker zeggen, daar heb ik zin in. Het even anders doen, kan zo bevrijdend werken en wij allemaal hebben daarin een stuk van eigen genezing voor ogen. Omdat we allemaal niet het zelfde zijn, zal de uitwerking van kruiden ook anders zijn. We zijn zo verschillend waardoor het ene plantje wel werkt en de ander niet, terwijl het allebei gericht is op genezing. Luister dan naar je innerlijke stem want die zal helpen het beste voor je te kiezen. Hoe gek het soms klinkt. Als je ergens zin in hebt, is meestal dat wat je op dat moment het meeste nodig hebt.
Bedenk zelf eens voorbeelden waarin de natuur jou dingen vertellen.
Of dat mensen onbewust de dingen tegen komen die ze intuïtief gebruiken voor genezing.

Ik wens je een heerlijke zomer toe en tot de volgende week.

Deze kruidenlessen pakket wordt gratis aangeboden door Marja Hoefsmit en is tot stand gekomen door haar passie met planten en kruiden. Het is voor mij belangrijk dat de kennis van kruiden een grotere groep bereikt en daarom de  lessen zo veel mogelijk verspreidt worden.
Kruiden hebben genezende waarden en ga op zoektocht om deze te ontdekken. Kennis geeft openheid en inzicht. Meld je aan via kruidje@gmail.com
Hiervoor ga ik in de loop van tijd een boek in drukvorm voor uitgeven. Via dropbox zijn de vorige lessen te vinden. https://www.dropbox.com/sh/3fmzi2o9fw7bkrd/0-sifEX_U9


Je kunt de voorgaande lessen ook als verzameling(meer dan 311 bladzijdes) kopen voor 3,50

Bekijk eens bij http://www.ayourtha-webshop.nl/ voor kruiden en thee

 

Gemaakt 2014 en copyright Marja Hoefsmit – www.ayourtha.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*