Daslook heerlijk in de salade

daslook-004Daslook – heerlijk in de salade
Daslook – Allium ursinum
Als je daslook wil gaan plukken wees dan bewust dat het plantje schaars kan zijn. Als er genoeg aanwezig kan je het plukken en de kruidenliefhebbers hebben deze plant in de tuin staan, waardoor verspreiding van dit plantje gewaarborgd blijft.
Daslook is heerlijk in de salade en smaakt naar ui. Pluk het blad dan voordat de bloemen er in gaan. De daslook houdt van een schaduw plek en zal je vaker onder bomen terug vinden.
De beren waken uit hun winterslaap en gaan daslook eten. Het is een reden om dit plantje ook wel berenlook te noemen, zoals de Latijnse naam wil zeggen.
Wake up en pluk me wil het plantje zeggen en het helpt de mensen weer actief in de lente te worden en de gifstoffen in het lichaam te verdrijven. Het zorgt dat vermoeidheid verdreven wordt en heeft een positieve werking voor lever en nieren die verantwoordelijk zijn voor afscheiden van gifstoffen en daar meer kracht in kunnen gebruiken.
Daslook is goed voor de spijsvertering en laat het lichaam ontwaken na de winterslaap. De zwavel, magnesium ijzer, mangaan en jodium in daslook helpt de ziektes buiten de deur te houden. Het is goed bij verkoudheid en koorts en de zwavel zorgt dat het anti bacterieel werkt. Daslook werkt preventief bij hart en vaat klachten, gaat aderverkalking tegen en zorgt voor een sterke bloedstollend vermogen bij mensen die te vloeiend bloed hebben. Het werkt positief bij mensen die problemen hebben bij bloedstoornissen en hoge bloeddruk.

Maak een pesto van daslook, knoflook, pijnboonpitten, kaas en olijfolie. De olie zorgt dat de daslook langer houdbaar blijft en pureer het tot een pesto.

Maak een kruidenolie van daslook en olijfolie… heerlijk om af en toe in de salade te gebruiken.

Affirmatie: Ontwaak en geniet van de dag. Begraaf de zorgen en ontmoet de positieve straaltjes van het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*